Najaarstentoonstelling bij Kunstkamer Heerenwijk

In het weekend van 15 en 16 september organiseert Kunstkamer Heerenrijk weer de jaarlijkse najaarstentoonstelling van mijn recente werk. In deze schilderijen heb ik opnieuw geprobeerd om een uitgebalanceerde compositie na te streven. Daarnaast is veel aandacht besteed aan de stofuitdrukking en hebben glas, aardewerk en emaille hun eigen specifieke lichtreflectie en glans. Het fruit dat zo nu en dan op de schilderijen figureert is rijp en meestal klaar om gegeten te worden. Ieder paneel is in perfecte harmonie en het licht speelt op alle schilderijen zijn eigen hoofdrol.

Graag nodig ik u uit dit alles zelf te komen bekijken in Breukeleveen aan de Herenweg 73. Op zaterdag bent u van harte welkom van 15.00 – 21.00 uur en op zondag van 13.00 – 18.00 uur. Uiteraard wordt er op zaterdag zo rond de klok van zes uur ook aan de inwendige mens gedacht. De chef zorgt tegen die tijd dat de barbecue op temperatuur is, zodat niet alleen de ogen, maar ook de smaakpapillen gestreeld worden. Mocht u een persoonlijke schriftelijke invitatie willen ontvangen, laat u dat dan even via een e-mail weten.

Graag tot ziens op 15 of 16 september!

Ook dit jaar verzorgt Kunstkamer Heerenrijk weer een tentoonstelling van mijn recente schilderijen tijdens de Kunst- en Antiekdagen in de Grote Kerk van Naarden. Getoond worden diverse stillevens die in het afgelopen jaar in het atelier ontstaan zijn. Op formaten die variëren van zeer groot tot heel klein heb ik opnieuw allerlei, veelal oude, voorwerpen aan de panelen toevertrouwd. Soms omlijsten vruchten de voorwerpen en er ontstaat een harmonieus geheel waarlangs het oog van de beschouwer wordt rondgeleid. De stofuitdrukking maakt de voorwerpen en vruchten haast tastbaar, Hoewel schilderijen uiteraard in een plat vlak worden geschilderd is door het spel van wijkende en naderende kleuren, en een zorgvuldig perspectief, een welhaast drie dimensionale illusie gecreëerd. Mocht u nieuwsgierig geworden zijn, dan nodig ik u van harte uit om de werken te komen bekijken. De Kunst- en Antiekdagen worden gehouden van donderdag 25 januari t/m zondag 28 januari 2007. Voor de openingstijden verwijs ik u graag naar www.interevent.org en vervolgens Kunst-en Antiekweekend. Mede namens Kunstkamer Heerenrijk heet ik u hartelijk welkom.

Biografie

Leo PorsLeo Pors (Rotterdam, 1952) is vanaf 1985 actief bezig met schilderen, hoofdzakelijk in olieverf.

Lees meer

Kunstwerken

Bedrijfsgegevens

BTW-nummer
NL001254687B48
KvK-nummer
24457922